Húsgolyót készíteni nem nagy ördöngösség, ez ennél a receptnél sincs másképp. Egy kis répa, paradicsom és olasz fűszerek kerülnek a marhahúsba, amitől olyan érzésünk lehet, mintha éppen egy tál bolognai spagettit falatoznánk.
A húsgolyóban az a zseniális, hogy egyszerűen és gyorsan elkészíthető, miközben nagyon változatos formái vannak. Szinte bármilyen zöldséget, fűszert, sajtot tehetünk a hús mellé, de az elkészítési módja szinte semmit nem változik.
Olaszos húsgolyó
Ehhez a húsgolyóhoz - az olasz fűszerek miatt - nagyon jól passzol a paradicsomszósz, sőt, ha főzünk ki mellé spagettit is, akkor olyan érzésünk lehet, mintha a Susi és Tekergő című rajzfilmbe csöppentünk volna. Ha ebben a formában ennénk, akkor kicsit kisebbre formázzuk a gömböket.
Önmagában, előételnek vagy nassolnivalónak is tökéletes választás ez a húsgolyó, a répa és a hagyma édeskés íze nagyon jól illik az erőteljes, sós marhahúséhoz. Kínálhatunk mellé tejfölt, fokhagymás öntetet, salsa szószt, bárhogyan is döntünk, nem tudunk mellélőni.
Fotó: Shutterstock