Olaszos, répás-hagymás húsgolyó: könnyű, de laktató fogás

Sági Zsófia 2019. március 26.

Húsgolyót készíteni nem nagy ördöngösség, ez ennél a receptnél sincs másképp. Egy kis répa, paradicsom és olasz fűszerek kerülnek a marhahúsba, amitől olyan érzésünk lehet, mintha éppen egy tál bolognai spagettit falatoznánk.

A húsgolyóban az a zseniális, hogy egyszerűen és gyorsan elkészíthető, miközben nagyon változatos formái vannak. Szinte bármilyen zöldséget, fűszert, sajtot tehetünk a hús mellé, de az elkészítési módja szinte semmit nem változik. 

repas-hagymas-husgolyo.jpg

Olaszos húsgolyó

Ehhez a húsgolyóhoz - az olasz fűszerek miatt - nagyon jól passzol a paradicsomszósz, sőt, ha főzünk ki mellé spagettit is, akkor olyan érzésünk lehet, mintha a Susi és Tekergő című rajzfilmbe csöppentünk volna. Ha ebben a formában ennénk, akkor kicsit kisebbre formázzuk a gömböket.  

Önmagában, előételnek vagy nassolnivalónak is tökéletes választás ez a húsgolyó, a répa és a hagyma édeskés íze nagyon jól illik az erőteljes, sós marhahúséhoz. Kínálhatunk mellé tejfölt, fokhagymás öntetet, salsa szószt, bárhogyan is döntünk, nem tudunk mellélőni. 

Fotó: Shutterstock 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1314407740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása