Pikáns citromsárga, édes-savanyú a retek - Koreai recept ínyenceknek

Ács Bori 2019. február 25.

Miután már fermentáltam házilag kimcsit és a pácolt lila hagyma is mindig ott van a hűtőben, most továbbmegyek, és egy kissé megunt téli zöldséget alakítok át édes-savanyú, ropogós, izgalmas savanyúsággá.

Ez pedig nem más, mint a retek, ráadásul megint egy koreai recept. A retek olcsó, mindenütt kapni, de februárra már elképesztően unalmassá válik. A hadművelet, amivel átöltöztetjük, körülbelül tízperces munka, erre jön egy-két napnyi türelem, míg az ízek összeérnek és készen lesz.

Csakúgy, mint az élénk lila pácolt hagymánál, ennél a reteknél is nagyon- nagyon sokat nyom a latba a szépsége. A kurkumától annyira élénksárga lesz, hogy öröm ránézni és a legszíntelenebb tányért is felvidítja. 

pa_colt_sa_rga_retek.jpg

A páclé alapja a rizsecet, amit már nemcsak delikátokban, hanem egy csomó szupermarketben is lehet kapni, de helyettesíthetitek más, enyhe ecettel is. Nem a húszszázalékos háztartási palackokra gondolok, az csak takarításhoz praktikus, hanem valamilyen fehérbor- vagy almaecetre.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4314628808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása