Japán cézár saláta ropogós lazactepertővel - Ez a változat is nagyon finom

Sági Zsófia 2019. január 19.

Ez a recept bár sok összetevőből áll, egyáltalán nem bonyolult. A japán konyha jellegzetes ízei köszönnek vissza Maki Stevenson, hazánk népszerű japán séfjének receptjéből.  

Három elemből áll össze a recept: az öntetből, a salátából és a lazactepertőből. Utóbbi alatt ne a mi klasszikus, apró, ropogós darabokból álló töpörtyűnkre gondoljunk, hiszen ez nem zsíros részekből, hanem lazachúsból készül.

japancezar.jpg

A legkülönlegesebben hangzó alapanyagok is könnyedén beszerezhetőek, a selyemtofu, az algalap és a miso a szupermarketek nemzetközi konyha részlegén is megtalálható.

Nagyobb előkészületekre nincsen szükség ehhez a recepthez, a lazac marinálása tart benne a legtöbb ideig, ami 15 perc. Az öntethez selyemtofura van szükségünk, ez blansírozva kerül a szószba. A blansírozás azt jelenti, hogy az alapanyag rövid hőkezelést kap, pár percre forró, lobogó vízbe mártjuk, majd rövid időre jeges vízbe tesszük, visszahűtjük. A selyemtofu nagyon jól átveszi a fűszernövények ízét, ezért jó választás az öntet részeként. 

Fotó:  Noguchi & Peters Kft.  

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4714436332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása