A brokkoli-tócsni finom és karcsúsít is – Gyors, egyszerű, olcsó

Sági Zsófia 2019. január 11.

Finom, gyorsan megvan és elképesztően egyszerű - ebédre vagy vacsorára is tökéletes választás a brokkoliból készült tócsni. Készítsünk mellé egy laza joghurtos mártogatóst vagy csak tegyünk mellé tejfölt, egyszerű, de nagyszerű fogás. 

csicseri-tócsni után nézzük meg, hogyan készül a brokkolis verzió. Aki szereti a brokkolit más formákban, annak feltétlenül el kell készítenie tócsninak is, mert az intenzív zöldséges íz sajttal párosul a receptben. Öt egyszerűen beszerezhető, vagy sok esetben otthon is megtalálható hozzávaló kell hozzá, amelyeket csak össze kell dolgozni, majd pár perc alatt kisütni. 

brokkolitocsni.jpg

Nagyon egészséges ételről van szó, kevés olajban megsül, de sütőben is elkészíthető. Ha a sütő mellett döntünk, jól melegítsük elő, a forró sütőbe tegyük a tócsnikat, különben ragacsosak lesznek. Serpenyőben picivel ropogósabb lesz a külseje, de akkor nem tudjuk megkerülni az olaj vagy vaj használatát. 

A brokkolit meg kell főzni vagy párolni a sütés előtt, a lényeg, hogy puha legyen, hogy össze tudjuk könnyedén vágni vagy törni. Nem kell belőle pürét készíteni, úgyhogy ne tegyük mixerbe, jó, ha maradnak benne kisebb darabok. 

Fotó: Shutterstock 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5014500800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása