Zelleres birsalma-krémleves, dióval a tetején

Ács Bori 2018. december 25.

A zeller a zöldségek közt a legmostohább sorsú: csúnyácska, és markáns, szinte csípős ízét nem mindenki szereti. A birsalma éppen ilyen szerepet tölt be a gyümölcsök között: vannak imádói, de sokan ódzkodnak tőle.

Zellert csak húslevesbe, birsalmát kizárólag sajt formájában szoktunk enni, pedig mindkét alapanyag jóval több figyelmet érdemel.

Zeller és birs = a tökéletes páros

A zeller csípős, erős, földes ízét szépen enyhíti a birs fanyar, savanykás jellege. Tompítják egymás furcsaságát, ugyanakkor tökéletesen kiegészítik a másikat, szóval jók együtt. Olyannyira jók, hogy míg önmagában egyik alapanyag sem adna ki izgalmas krémlevest, addig együtt valami egészen különleges ízvilágot hoznak létre.

dsc_3166.jpg

Ez a leves annyira gyorsan elkészül, hogy egy sima vacsorának is be lehet dobni, vagy, ha az utolsó pillanatban jutott eszembe, hogy jó volna mégis valami leves az ebédhez. A receptben vajat és tejszínt írok, de kókusztejjel is bátran meg lehet főzni, és akkor vegánoknak is kínálhatjuk.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6214387194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása