A tócsnit nem lehet nem szeretni, igazán ropogós, krumplis finomság. Viszont nem éppen egy könnyű fogás, a burgonya nagyon tömős, 1-2 darab bőven elég belőle. Ebből a csicseriborsós változatból azonban egy egész tállal meg bírnánk enni.
A csicseriborsó, a petrezselyem és a natúr joghurt találkozásából született ez az elképesztően finom tócsni. Krémes, kellemesen fűszeres belülről, kellően ropogós kívülről, egyszerűen tökéletes.
Ha igazán ropogós végeredményt szeretnénk elérni, akkor olajban érdemes kisütni a tócsnit, de egyáltalán nem kell, hogy ellepje. Vegyünk elő egy teflon vagy tapadásmentes bevonatú serpenyőt, ebbe elég 1-2 evőkanál olaj, nem fog leégni a tócsnink, de szépen át fog sülni benne. Ha szeretnénk teljesen olajmentesen készíteni, akkor kisüthetjük a sütőben is, de akkor nem lesz olyan ropogós a külseje.
Én konzerves csicserit használtam alapnak, leszűrtem, majd konyhai papírtörlőn picit lecsöpögtettem. Szuper időspórolós megoldás, de természetesen készíthetjük főttből is. Petrezselyemmel a legfinomabb, de ízlés szerint tehetünk bele más zöldfűszereket is, snidlinggel is isteni. Fokhagymás-citromleves tejföllel tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors