Kurkumás aranytej: minden bajra orvosság

Sági Zsófia 2018. november 23.

Az arany tejet, vagyis a kurkumás tejet a megfázás, torokfájás és fejfájás ellenszereként fogyasztják. Ezek mellett a depresszió leküzdésében és az agyműködés serkentésében is segítségünkre van. Nemcsak áldásos hatása, hanem önmagában, az íze miatt is érdemes elkészíteni ezt a nagyon egyszerű receptet. 

A gyömbér és a kurkuma jótékony hatásairól már sok szó esett, tele vannak antioxidánssal és természetes gyulladáscsökkentőkként is funkcionálnak. Mivel a fűszerek, különösen a kurkuma sárga színe, beszínezik a tejet, ezért ezt az italt "arany tejnek" is nevezik. 

kurkumastej.jpg

Bár a receptben gyömbér- és kurkumapor szerepel, még egészségesebb, ha rendes gyömbérből és kurkumából készítjük az italt. Mindkettőből vegyünk egy 3-4 centiméteres darabot, vágjuk fel karikákra és azzal forraljuk fel a tejet. Ebben az esetben még annyival egészül ki a recept, hogy az elkészült italt fogyasztás előtt le kell szűrni. 

Annyira finom az arany tej, hogy vétek lenne csak betegség idején fogyasztani, igyuk a hétköznapokban is. Isteni melegítő ital, amely még az immunrendszerünket is erősíti. Az elkészült tejbe ízlés szerint még mézet is csurgathatunk - szerintem nem érdemes ezt a lépést elhagyni, mézzel lesz tökéletes ez az édes-fűszeres ital.

Fotó: Shutterstock 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr114382730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása