Kecskesajtos korongok szőlős borzselével – Csak egy muffinforma kell hozzá

Orbán Violetta 2018. november 8.

A jó borokhoz általában sajtot és kenyeret tálalnak fel, akinek azonban ez már unalmas, megbolondíthatja az apró falatokat egy egyszerűen elkészíthető, de látványos különlegességgel. Nincs szükség hozzá másra, csak kecskesajtra, borra, szőlőre és zselatinra, valamint szuflé tálkákra vagy egy muffin formára.

A legegyszerűbb, ha kecskesajt korongot veszünk: van, amit magunk vágunk tetszés szerinti darabokra, míg néhány eleve szeletelve kapható. Ha az utóbbi esetben vastagnak találod a korongokat, nyugodtan fele olyan vékonyakra szeletelheted őket.

kecskesajtos-borzsele.jpg

A kecskesajtra borított borzselé akkor néz ki a legjobban, ha fehér és kék szőlőszemek is úsznak benne. Ha találsz, vegyél magnélküli fürtöket, mert ízletesebbek a falatkák, ha nem ropog a szőlőmag a fogak alatt.

Attól függően, hogy a kecskesajtos falatkát előételnek vagy utóételnek szánod, használhatsz száraz, félédes vagy édes fehérbort is. A választás persze attól is függ, hogy a vendégeid a száraz vagy a könnyed, gyümölcsösebb fehérborokat kedvelik.

Amikor először készítettem el ezt a sajtos-borzselés falatkát, még nem voltak szuflé tálkáim, de ez nem okozott problémát. A muffin forma is tökéletesen megfelel, csak amikor kiborítasz egy tányérra egy falatkát, ügyelj arra, hogy a többi korongot takard le, ne essen ki az összes.

Fotó: Orbán Violetta

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr114328985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása