A csokis datolyagolyó egészséges, energiát ad, és gyerekjáték elkészíteni

Energiát ad és csillapítja az édességvágyat

SóBors 2018. szeptember 15.

Könnyen elkészíthető édességreceptet keresel? Jó lenne, ha a végeredmény nemcsak gyors és egyszerű, de egészséges is lenne, és nem kéne hozzá állati zsiradék, tej, gabonaliszt vagy fehér cukor? Horváth Franciska cukrász, a fenti kívánalmaknak mind eleget tevő Franziska sütik készítője elárulta kedvencének receptjét.

Az aszalt gyümölcsök mindig jól jönnek, ha valami édességre vágyunk, de letiltottuk magunkat a hozzáadott cukrot tartalmazó nyalánkságokról. Mondjuk, ezzel az elméletemmel sokan vitatkoznak, nem mindenki éri be egy marék mazsolával egy tábla csoki helyett, de higgyétek el, ez csak megszokás kérdése.

datolyagolyo.jpg

Na jó, ebben az édességben azért pár kocka csoki is van a biztonság kedvéért, amit egyébként, ha nagyon szigorúan veszed a diétádat, ki is hagyhatsz. A golyók anélkül is össze fognak állni, köszönhetően a puha datolya és a vörösáfonya... cukortartalmának. De az más, mert természetes cukor, nem pedig agyonfinomított.

Ráadásul a bevásárlólistája is egészen normális ennek az édességnek, nem kell hozzá biobolttól puccos delikáteszig bejárni a fél várost. Puha datolya, pisztácia, aszalt vörösáfonya, pici fehér csoki, zabpehely, chia mag - ezek mind kaphatók a kedvenc német élelmiszerdiszkontunkban, ráadásul abszolút vállalható áron.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2713851590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása