Sütés nélkül készül az angol kekszes csokicsoda

Csokoládés tiffin recept, minden földi jóval

SóBors 2018. augusztus 15.

Ami nekünk a sport szelet, az az angoloknak a csokoládé tiffin: egy sütés nélkül készíthető, értelemszerűen csokiból és kekszből álló édesség, amit ráadásul mindenki szeret, és bárki el tud készíteni. Tényleg.

Csakhogy, amíg a mi sport szeletünk a retró édesség házi utánzata, addig a csokis tiffin Angliában egy intézmény. Az angol-indiai időkből származik, és eredetileg egy könnyű étkezést takart, mára viszont már leginkább ezt az édességet értik alatta.

csoki_tiffin.jpg 

A darabokra tört kekszet, és minden földi jót összekeverik egy csokis-vajas-goldenszirupos masszával, jól behűtik, és amikor összeállt, vagy tesznek a tetejére tejszínes csokimázat, vagy nem. A lényeg, hogy a tiffin elmaradhatatlan összetevői a darabokra morzsolt keksz, a csoki és a vaj, de itt még nincs vége.

Ha egy kicsit értékesebbé szeretnénk tenni a sütinket, szabályosan kerülhet bele még mazsola, diófélék, és mindenféle, apróra vágott aszalt gyümölcs: vörösáfonya, cseresznye, sárgabarack, bármi. Tehetünk még bele puffasztott rizst, bár szerintem nem lesz tőle sem finomabb, sem értékesebb, de ha te szereted, belekeverheted azt is, miért ne?

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7414168661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása