Szilvás rétes kezdőknek és kényelmeseknek, tíz perc munkával

Sikerélmény bolti vajas tésztából

SóBors 2018. augusztus 11.

A szilvás gombóc, belátjuk, túl nagy falat. Szerencsére, fahéjas szilvával töltött tiroli rétest sütni mindenki tud, és nem is kell érte felrobbantani a konyhát: a legnagyobb feladat itt a szilva magozása.

Nem árulunk zsákbamacskát: természetesen bolti, fagyasztott leveles tésztával dolgozunk. Ezért lesz olyan könnyű a dolgunk. Arra azért figyeljünk, hogy ne lapokra vágottat vegyünk, hanem olyat, ami egyben van, és nagyra nyújtható. A másik pedig, ami nem árt, ha sikerül: lehetőleg vaj legyen a tésztában, ne pedig hidrogénezett zsírok ipari hókuszpókuszai.

szilvas_tiroli_retes.jpg

A leveles tésztát ne felejtsük el jó előre kivenni a mélyhűtőből, és lisztezett deszkán felolvasztani. Vagy akár egy éjszakával korábban is áttehetjük a hűtőszekrénybe, ha el nem felejtjük.

Gyorsan megy a magozás

A szilva magozásához kis kést használunk, a szilvákat kettévágjuk, és kiszedjük a magját. Kezdőknek szólunk, ez korántsem olyan macerás és fröcsögős munka, mint mondjuk a meggymagozás: a szilva leve se nem fröcsög, se nem fog, és viszonylag jól is lehet a magozással haladni, úgyhogy nem kell megijedni tőle.

Fotó: Shutterstock

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8414173267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása