Te is tudsz raviolit készíteni, legfeljebb még nem próbáltad

Használd fel hozzá a fellelt maradékokat!

SóBors 2018. július 28.

Friss tésztát készíteni nem egy nagy kaland, de ha eddig nem tudtad volna, eláruljuk a receptet: 10 deka liszt, egy tojás. Ennyi. A ravioli pont ugyanez, azzal a különbséggel, hogy még meg is töltjük. Nem sokban különbözik egyébként a magyar derelyétől, legfeljebb annyiban, hogy töltelék fronton nem ragadunk le a lekvárnál és a túrónál, kívül pedig bármilyen szósszal nyakon lehet zúdítani. Ugye, mennyivel izgalmasabban hangzik?

Nos, most, hogy az alapokkal tisztában vagyunk, találjuk ki, hogy mit szeretnénk a tésztába tölteni. Nem kell megijedni egyébként, a raviolit nem kell egyesével hajtogatni, hanem egész lapot lehet egyszerre készíteni. Ha láttad már a nagymamádat derelyemetszővel rallyzni a töltelékhalmocskák között, akkor emlékezz a mozdulatra, ezt kell neked is csinálnod.

ravioli.jpg

Bármit beletehetsz

Összegyúrjuk a tésztát, elkészítjük a tölteléket, kinyújtjuk a tésztát, ráhalmozzuk a tölteléket, befedjük a tésztát, összevágjuk, majd kifőzzük. Ez a raviolikészítés menete. Plusz a szósz a tetejére, ami lehet paradicsomos, tejszínes, vagy sima olívaolaj is, parmezánnal, meg még ezerféle A receptkártyán sonkás-ricottás derelye szerepel paradicsomszósszal, de te kísérletezz nyugodtan, hiszen ravioliról van szó, nincsenek szabályok!

Készíthetsz bele húsos tölteléket, vagy zöldségest, megtömheted sajttal, gombával, vagy a tegnapi pörkölt maradékával. Ne zavartasd magad, a ravioli igazi maradék felhasználós étel. Tegyél bele azt, ami éppen akad otthon.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7414123177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása