Nigella régimódi csokitortája isteni finom, és mindig beválik

Részletes elkészítési útmutatóval

Belsőolga 2018. július 19.

Nigella régimódi csokitortája igazi klasszikusnak számít, és ez nem véletlen. Mindenki imádja, még soha, egyetlen morzsa sem maradt meg belőle, és ilyenkor nyáron igazi jutalom elkészíteni. Mármint a tejszínes tortákhoz képest, természetesen, mivel azokkal ellentétben ez a torta egészen jól bírja a meleget.

Ezt a durván csokis, mégsem tömény tortát évente legalább háromszor el kell készítenem, nincs mese. Aki megkóstolta, mind azt mondta, hogy érdekes, milyen könnyű és finom, ami azért különösen érdekes, mert - tessék megkapaszkodni - van benne 18 deka minőségi keserű csoki, és fél kiló porcukor, 25 deka vaj, plusz a többi, értékes hozzávaló. Egyik sem könnyű, a végeredmény mégis az lesz, csoda dolgok ezek.

Technikailag nem egy nagy kihívás elkészíteni, ezért bárki belevághat, de azért pár dologra érdemes odafigyelni. Először is a tortalapokat ne külön, két részletben süssétek, hanem egyben. Ez azért jó, mert a közepe fel fog csúcsosodni. Bármit csinálsz, akkor is. Lenyomni nem tudod, mivel massza, és nem tészta, szóval lesz ott egy bütyök a tetején, amivel kezdeni kell valamit, ha egymásra akarod a lapokat rétegezni (ajánlott, mivel tortáról van szó).

regimodisajat.JPG

A legjobb tehát, ha nem kezdesz bele a reménytelen farigcsálásba ahhoz, hogy jól egymásra feküdjenek a lapok, hanem egyben kisütöd, majd a hosszú és recés pengéjű kenyérvágó késeddel kettévágod az alapot. A tetejéről, egye fene, levághatod a csúcsot, ha akarod, vagy otthagyhatod, jól elfér a krém alatt. Mind a két megoldás védhető, sőt, támogatható.

Minőségi tortát csak minőségi alapanyagból lehet sütni

A másik jó tanács, hogy tényleg porcukorból dolgozz, különben ropogni fog a krém. Valamint használj tényleg jó minőségű csokoládét, ez 65% kakaóvaj tartalomnál kezdődik szerintem, de minél több, annál jobb. Az ét tortabevonó massza azért nem jó, mert akkor ét tortabevonó massza íze lesz a tortádnak, és azt nem szeretnéd.

Vanília fronton Katuci korábban összeszedett minden tudnivalót, röviden annyi, hogy változnak az idők, ma már, bizonyos világpiaci folyamatok miatt, nem elvárás, hogy két rúd vaníliát beletegyél egy sütibe. Vaníliakivonattal, vagy más, Katuci-trükkel ugyanúgy működik a dolog, a csodás vaníliaíz ugyanúgy bele fog kerülni a sütibe.

Azt pedig már te döntöd el, hogy hogyan díszíted, rusztikusan rücskösre hagyod-e a krémet, vagy megpróbálod elsimítani. Ehhez az ízhez különösen jól passzol a marcipán, ha van türelmed, készíthetsz rá figurákat, vagy akár be is boríthatod vele a tetejét.

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8114102105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása