Sárgabarack krémleves - sosem volt még ennyire gyümölcsös

Egyszerre készül a gyümölcslé és a sárgabaracklekvár

Belsőolga 2018. június 23.

Ez a leves tulajdonképpen a sárgabaracklekvár befőzés mellékterméke, de akkor is nyugodtan elkészítheted, ha egyáltalán nem állt szándékodban lekvárt főzni idén. Ha csak egy kiló sárgabarackból állsz neki, lesz egy csomó isteni levesed, és még egy kevés, friss lekvárod is. Megéri.

Én lekvárkészítéskor a leforrázós módszert szoktam követni, ami lehet, hogy nem a leggyorsabb, viszont időnként imádok ilyen kis jól eső dolgokkal pepecselni. A leforrázott sárgabarack pedig olyan készségesen hagyja ott a kezemben a héját, hogy esküszöm, jó érzés hámozni.

sargabarack_kremleves.jpg

Tehát leforráztam az aznapi termést, ami pont egy kiló volt, (ilyenkor szezonban ez a sorsom, minden este főzök egy-két üveg lekvárt az éppen lehullott gyümölcsből), és tudtam, hogy a kicsorgó léből szörpöt fogok készíteni, mint mindig, mindenből. Hámozás közben azonban változott a terv: gondoltam, ha ezúttal nemcsak lecsöpögtetem, hanem egy kicsit rá is segítek a szitán keresztül, máris egy finom, rostos gyümölcsleves alapot kapok. A többi, rostos rész pedig még mindig mehet lekvárnak.

Gyümölcslé, leves alapanyag, és lekvár egyben

Így lett egy kiló sárgabarackból egy csomó illatos, ízdús, frissítő, csupagyümölcs krémlevesünk, meg egy kis üveg lekvárunk, amit így, frissen fogunk elfogyasztani, nem is tartósítom. A leves pedig azonnal mindenki kedvence lett, úgyhogy nem is kérdés többé, hogy mi lesz a sorsa az idei barack termésnek. Sok-sok krémleves alapanyag, üvegben eltéve (vö. natúr, 100%-os gyümölcslé).

A fennmaradó gyümölcsrost szintén kapott egy kis cukrot (oké, bevallom, eritritet) ízlés szerint, és vaníliakivonatot is, mert az mindennek jól áll, és csatos üvegben ment is a hűtőbe. Másnap, reggelire isteni volt a pirítóson.

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3014045246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása