Darált mandulás sütemény - ha valami piskótaszerű kellene, de nem bízol magadban

Hülyebiztos piskótaféle mandulával

SóBors 2018. május 25.

Annyira egyszerű, hogy bárki, aki látott már sütőt, el tudja készíteni. Technikailag ugyan ez majdnem egy piskóta, az ízének és az állagának viszont nagyon is jót tesz, hogy a liszt egy része helyett darált mandula van benne.

A mandula helyettesíthető akármilyen más, darált csonthéjassal, mogyoróval, dióval is, ezektől karakteresebb íze lesz, mint a mandulától.

4267656_a625d83163e7d959aff187ac8e793364_wm.jpg

Ha elsőre ízlett, érdemes tovább kísérletezni a csonthéjasokkal, és ugyanezt a receptet mindig más diófélével elkészíteni. Szerintem persze törökmogyoróval a legfinomabb, de hát, ha engem kérdeztek, minden azzal a legjobb. Gondoljatok csak a nutellára, vagy a mogyorós csokira. Na ugye.

Technikailag piskóta

Az elkészítési módja kísértetiesen hasonlít a piskótáéra: a tojások fehérjék felverjük, a sárgáját kikeverjük a többi hozzávalóval, végül a kettőt óvatosan elegyítjük, majd megsütjük. Az íze (és az állékonysága) azonban egészen más lesz, de ugyanolyan jól variálható alapsüteményt kapunk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3013850948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása