Mézes-fokhagymás húsgolyók: előételnek és főételnek is zseniális

Sági Zsófia 2019. augusztus 29.

Ha szeretitek a sima húsgolyót, akkor ezért a mézes-fokhagymás verzióért teljesen odáig lesztek, ez a szósz megkoronázza az egész ételt.

Ebben a receptben az édes és a sós ízek tökéletes harmóniában vannak egymással, a méz és a fokhagyma hihetetlenül jól passzolnak egymáshoz. Ráadásul ez az isteni öntet kívül-belül átjárja a gombócokat, egy igazi ízbomba.

husgolyo.jpg

Ha vendégeket várunk, akkor elkészíthetjük kicsit kisebb méretben is a gombócokat és feltálalhatjuk előételként, de krumplipürével vagy rizzsel egy szuper főétel is lehet belőle. 

Gyorsan és lassan is készíthetjük

Ez a recept alapvetően egy gyors változat, de a főzési időt lehet növelni, minél többet főnek a gombócok a szószban, annál jobban átjárja őket a mézes-fokhagymás öntet. Vannak, akik akár 4 órán keresztül is főzik lassú tűzön a húsgolyókat, ha tehetjük, mi is hagyjunk egy kis plusz időt erre. 

Vannak olyanok is, akik fagyasztott húsgolyót használnak alapnak, így megspórolják a hús elkészítési idejét. Ezt is megtehetjük persze, ha nagyon kevés időnk van a főzésre, de inkább álljunk neki a saját készítésű golyóknak. 

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr114304543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása