Ha szeretitek a sima húsgolyót, akkor ezért a mézes-fokhagymás verzióért teljesen odáig lesztek, ez a szósz megkoronázza az egész ételt.
Ebben a receptben az édes és a sós ízek tökéletes harmóniában vannak egymással, a méz és a fokhagyma hihetetlenül jól passzolnak egymáshoz. Ráadásul ez az isteni öntet kívül-belül átjárja a gombócokat, egy igazi ízbomba.
Ha vendégeket várunk, akkor elkészíthetjük kicsit kisebb méretben is a gombócokat és feltálalhatjuk előételként, de krumplipürével vagy rizzsel egy szuper főétel is lehet belőle.
Gyorsan és lassan is készíthetjük
Ez a recept alapvetően egy gyors változat, de a főzési időt lehet növelni, minél többet főnek a gombócok a szószban, annál jobban átjárja őket a mézes-fokhagymás öntet. Vannak, akik akár 4 órán keresztül is főzik lassú tűzön a húsgolyókat, ha tehetjük, mi is hagyjunk egy kis plusz időt erre.
Vannak olyanok is, akik fagyasztott húsgolyót használnak alapnak, így megspórolják a hús elkészítési idejét. Ezt is megtehetjük persze, ha nagyon kevés időnk van a főzésre, de inkább álljunk neki a saját készítésű golyóknak.
Fotó: Shutterstock