Puha, foszlós gluténmentes csicseriborsó-kenyér: ez a socca

Sági Zsófia 2019. augusztus 26.

Néha sokkal jobban szeretek kenyér helyett tortillát, pitát vagy éppen soccát készíteni, hiszen sokkal tovább maradnak puhák, és nem csak szendvicsalapnak tökéletesek, de mártogatósnak is szuperek.

A socca, más néven farinata, egy gluténmentes, vegán kenyérrecept, amelyhez öt hozzávaló és pár perc szükséges. A franciák serpenyőben sütik, akár egy palacsintát - a lejjebb található receptben is így készül -, az olaszok tepsiben készítik.

socca.gif

Univerzális recept

A socca lehet vastagabb és vékonyabb is, mint egy palacsinta: fel is lehet tekerni, tökéletes szendvics- vagy pizzaalap, de szeletekre is vághatjuk és mártogatósként is használhatjuk. Mivel elég natúr íze van, szuperül lehet fűszerezni, akár zöldfűszerekkel, akár egzotikusabb - curry, paprika, gyömbér - fűszerekkel.

A francia verzió, a socca, nagyon vékony és ropogós, azon nyomban, melegen eszik. Az olasz verzió, a farinata, vastagabb, általában mindenféle feltéttel megpakolják. Az alábbi recept a kettő közötti átmenet, a széle ropogós, a közepe lágy, de olyan vastagságúra készítsük, amilyenre csak szeretnénk.

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr715021098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása