Így készül nagymamám kakaós, tejszínhabos, sűrű jegeskávéja

Ács Bori 2019. augusztus 25.

Minden szabályt felülír, olyan ütős, mint egy desszert, mégis imádjuk nagymamám szupererős, szupersűrű jegeskávéját. Meleg napokon felér egy uzsonnával és egy desszerttel együttvéve.

Azt hiszem, nem is kávénak kéne nevezni, hanem valamilyen kávés, habos jeges csokoládénak. De ebben az esetben valamiféle édességre asszociálna az, aki még nem kóstolta, pedig a nagyi varázsitalának lényege a keserűség. A kávé és a cukrozatlan kakaó is kesernyés inkább, mint édes, és a frissen vert, lágy tejszínhabba is csak nagyon minimális cukrot teszünk, hogy megmaradjon a saját íze.

A kakaót főzni kell

Az elkészítése nem nagy kaland, pedig a régimódi módszerrel kell hozzá kakaót főzni, fazékban kikeverve, majd egy éjszakát várni rá, míg lehűl. 

jeges-kv-kakao_1.jpg

Fel is ébreszt kicsit, le is hűt, de súlyos is, mintha tortát ettünk volna. Ez az az eset, amikor vasárnap délután az ember meggondolja magát, és mégiscsak lefekszik egy kicsit aludni.

Fotó: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4015010998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása