A kreatív cukrászat fénykorát éli, változatosabbnál változatosabb díszítési technikákat láthatunk, olyan mintha az alkotók versenyeznének egymással, hogy kié a legkülönlegesebb és legdíszesebb desszert. Erre jó példa Siew Heng Boon munkássága, aki zseléből készít háromdimenziós tortákat.
Tortái sokkal jobban hasonlítanak egy dísztárgyra vagy egy dekoratív hógömbre, mint édességre - minden csodálatos torta egy halas vagy liliomos tavat ábrázol. Számos vízi liliom és koi ponty úszkál az átlátszó zselatin alatt.
Minimum 4 óráig készül egy torta
Boon körülbelül 2 éve kezdett el zseléből tortákat készíteni, kikapcsolódás ez számára, eltereli a figyelmét a negatív gondolatokról, örömmel tölti el a folyamatos kísérletezés. Minden egyes darab legalább 4 órán át készül, ráadásul fejjel lefelé, úgyhogy ő is csak akkor látja meg a végeredményt, amikor kifordítja a zselét a formából. A torták nemcsak szemkápráztatóan gyönyörűek, hanem finomak is: a zselét kókusszal, rózsával, barackkal és sok más gyümölccsel és virággal ízesíti.
Fejjel lefelé kell elkészíteni
A virágminták egy különleges eljárás során kerülnek a zselébe: Boon felmelegíti a színezett zselatint vagy zseléport, hogy folyékony legyen, beletölti egy injekciós tűbe, majd virágszirmonként rajzolja meg a liliomokat a tiszta munkalapra. Ha a motívumok elkészültek, az ízesített, átlátszó vagy színezett zselét a formákra önti. Ha a zselé megkötött, megfordítja a tortát - ekkor lehet látni teljes pompájukban a gyönyörűen megrajzolt motívumokat.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Ha szerinted is elképesztőek Boon tortái, az Instagram-oldalán meg tudod nézni a többi alkotását is.