Omlós, könnyed szőlős-diós pite: nyár végi vendégváró finomság

Szász Eszter 2019. augusztus 16.

Az ősz gondolatától ambivalens érzéseim támadnak. Szeretem a színeit, a levegőt, az illatát, a hűvös hajnalokat és estéket, és szeretem, hogy újabb gyümölcsöket tudok kóstolni. 

Amikor a kolléganőm pár napja behozott pár fürt szőlőt, a hőség ellenére megcsapott az ősz szele. Imádom a szőlőt. Magában, sajt és dió mellé, szőlőlé formájában, mindenhogyan. 

A szőlő igazi energiabomba, nagyon magas a cukortartalma. A szervezet számára közvetlenül is felhasználható cukrot, vagyis szőlőcukrot tartalmaz. 

szolos_pite.jpg

Éhgyomorra a legjobb

Ha szőlőt eszünk, akkor igyekezzünk reggel, éhgyomorra fogyasztani. Akár szemenként esszük, akár préselve isszuk, biztosan jó hatással lesz az emésztésünkre és a közérzetünkre. Evés után viszont kifejezetten ellenjavallt, mert a magas cukortartalma miatt erjedésnek indulhat a gyomorban, és így akadályozza az emésztést.

Ha nem esszük meg azonnal a szőlőt, akkor süssünk belőle pitét, ami nagyon egyszerű és finom vendégváró desszert. Remekül passzol hozzá a dió is, amitől még ősziesebb íze lesz.

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2715006004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása