Újhagymás krumplikrémleves: 4 hozzávalóból könnyű, meleg vacsora

Sági Zsófia 2019. augusztus 14.

Félórás, meleg, laktató vacsorát készíthetünk 4 fő hozzávalóból, ha van otthon egy kis hagymánk és krumplink. Bár leves, olyan sűrű, hogy bőven jól lakunk majd vele. 

Ez a krémleves tényleg életmentő tud lenni egy olyan estén, amikor pár zöldségen kívül semmi más nincs otthon. Burgonya, újhagyma, zöldségalaplé és tejszín alkotja, ezek mellett csak sóra, borsra és egy kis vajra van szükség.

krumplikremleves.jpg

Maximum fél óra alatt kész

A hozzávalókat puhára főzzük, leturmixoljuk, tejszínnel krémesítjük - ennyi az egész, készen vagyunk. Utóbbit a laktózérzékenyek ki is hagyhatják belőle, az állaga kevésbé lesz selymes, de az ízén mit sem változtat: esetleg növényi tejjel lehet pótolni.

Ha sokféle leveszöldség van otthon, akkor mindenképp házilag készítsük el az alaplevet, sokkal, de sokkal finomabb lesz úgy a végeredmény. Érdemes lisztes burgonyát használni a leveshez, hogy minél krémesebb és selymesebb legyen.

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6715002056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása