Vannak olyan saláták - ezeket én csak sunyi salátáknak hívom -, amelyeknek hiába ez a nevük, szinte több kalóriát tartalmaznak, mint néhány főétel.
Az egyik ilyen a tonhalsaláta, ami a legtöbb helyen majonézes tonhalkrémet takar némi zöldséggel körítve. Valójában ezek nem is saláták, inkább szendvicskrémek, de mindegy is az elnevezés, csak ne áltassuk azzal magunkat, hogy így kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetünkbe.
Persze úgy is lehetne készíteni, hogy a zöldségek mellé tesszük a tonhaldarabokat, de ez akármennyire is egészséges, én inkább a szaftos krémet preferálom. A majonézt kellene csak kiváltani valamivel, és akkor máris teljesül a kevés kalória, mégis szeretem íz.
A majonéz kiváltása
A gyerekeim például majonéz helyett tejfölt esznek mindenhez, de ezt valahogy nem tudom elképzelni a tonhalhoz. Kipróbáltam görög joghurttal, úgy viszont nagyon kellemes, frissítő, nyári ízt kaptam, akár mártogatósnak is tökéletes.
Fotó: Getty Images