Könnyű, de mégis laktató spanyol tapas: 15 perc alatt kész a tortilla de atún

P. Szabó Fruzsi 2019. augusztus 10.

Ez egy remek recept. Remek, mert könnyen elkészíthető, finom, kiadós és nem utolsó sorban a nemzetközi gasztronómiában való jártasságunkat bizonyíthatjuk vele, ráadásul könnyedén lenyűgözhetjük vendégeinket, akikre váratlanul tör rá az éhség a konyhánkban.

A spanyol bárok tapaskínálatának örökös tagja a tortilla de patatas, vagyis a krumplis tojáslepény, de kistestvére, a tonhalas verzió kevéssé ismert. Inkább afféle otthoni fogás, ami után valóban jólesik a szieszta, mert egyáltalán nem nehezít el.

tortilladeatun.jpg

Salátával diétás, szendvicsként laktató

Tálaljuk salátával. Valenciában például az összetépett római salátát megszórják apróra darabolt paradicsommal, hagymával, sóval, borssal, meglocsolják egy kevés extra szűz olívaolajjal és vörösborecettel.

Az így létrejött alakbarát verzió is remek, de a legjobb, ha szendvicset készítünk belőle majonézzel, vagy ha igazán autentikusak akarunk lenni, egy kevés aiolival, azaz hideg fokhagymakrémmel tálaljuk.

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2214656963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása