Ez egy remek recept. Remek, mert könnyen elkészíthető, finom, kiadós és nem utolsó sorban a nemzetközi gasztronómiában való jártasságunkat bizonyíthatjuk vele, ráadásul könnyedén lenyűgözhetjük vendégeinket, akikre váratlanul tör rá az éhség a konyhánkban.
A spanyol bárok tapaskínálatának örökös tagja a tortilla de patatas, vagyis a krumplis tojáslepény, de kistestvére, a tonhalas verzió kevéssé ismert. Inkább afféle otthoni fogás, ami után valóban jólesik a szieszta, mert egyáltalán nem nehezít el.
Salátával diétás, szendvicsként laktató
Tálaljuk salátával. Valenciában például az összetépett római salátát megszórják apróra darabolt paradicsommal, hagymával, sóval, borssal, meglocsolják egy kevés extra szűz olívaolajjal és vörösborecettel.
Az így létrejött alakbarát verzió is remek, de a legjobb, ha szendvicset készítünk belőle majonézzel, vagy ha igazán autentikusak akarunk lenni, egy kevés aiolival, azaz hideg fokhagymakrémmel tálaljuk.
Fotó: Getty Images