Az olaszok legfinomabb húsétele, a saltimbocca csirkéből is isteni

Ács Bori 2019. augusztus 8.

Hús, friss zsálya, hajszálvékony füstölt sonkaszelet - ennyire egyszerű és legalább ennyire zseniális az olaszok egyik legmenőbb húsétele, a saltimbocca, ami annyit jelent: ugorj a számba. 

Csak friss zsályából érdemes nekiállni, az egész étel lényege a zsálya nagyon intenzív íze. A zsálya a strapabíróbb fűszerek közé tartozik, ha jól érzi magát, elképesztő méretű bokorrá képes megnőni, így van ez nyaranta a szüleim kertjében is, és az első, amit muszáj ilyenkor készítenünk, az a saltimbocca. 

Borjú- helyett csirkehús

A friss zsályán túl még az étel alapja is elég nehezen beszerezhető, mert igazából borjúból készül. Aki hozzájut ehhez a ritkán beszerezhető húshoz, mindenképp belőle készítse, nekünk viszont addig is jó lesz csirkemellből. Mivel a csirkemell nagyon könnyen kiszárad, különös odafigyelést igényel a dolog.

saltimbocca-nagy.jpg

Lehet cifrázni is: van, aki a sonka és a hús közé - a zsályán túl - parmezánforgácsokat is tesz, de mivel én nagyon szeretem az olasz hármas minimalizmusán alapuló ételeket, maradok az alapverziónál.

Az igazán ügyesek úgy klopfolják össze a három réteget, hogy egészen összetapad - nekem kell egy kis tűzés a biztonság kedvéért.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9014996104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása