Fogyaszt és frissít a jéghideg nyári gazpacho

Ács Bori 2019. augusztus 6.

Turmixgépes, ötperces leveseket bemutató sorozatunkban most érkeztünk el a csúcsponthoz, ez a klasszikus, a kedvenc, a hideg levesek csúcsa. Gyors, praktikus, egészséges, egyszerű, nem nagyon lehet szuperlatívuszok nélkül beszélni róla.

A gyorsaság persze relatív, mert van a gyorsabb és van a lassabb, több napos recept. A gyors verzióban minden alapanyagot behajigálok a turmixgépbe, megdolgoztatom és boldogan elfogyasztom a frissítő, zöldséges, hűs levest.

A lassabb verzió még karakteresebb

A lassú verzió viszont még sokkal finomabb. Ennél a kenyeret és a többi durvára darabolt alapanyagot az ecettel, olajjal egy napig hagyom ázni, érni és csak aztán dolgozom össze a zöldségekkel, sőt. Miután leturmixoltam az egészet, egy további fél napot hűl a keverék a hűtőben, míg jéghideg nem lesz. Ezáltal az ízek sokkal mélyebbek, érettebbek, karakteresebbek lesznek. 

gazpacho_1_1.jpg

A gazpacho a sok olívaolajtól lesz igazán krémes, sőt, van, aki át is szűri, de szerintem ez nem kötelező lépés, van, aki direkt a darabosabb állagra bukik, ez is ízlés kérdése.

Korábbi kedvenc hideg, gyors, turmixgépes leveseink

Céklaleves

Uborkaleves

Görögdinnyeleves

Fokhagymás mandulakrémleves 

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4514992028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása