Krumplileves nagyi módra: gyors, egyszerű és olcsó

Sági Zsófia 2019. augusztus 3.

Krumplilevest készíteni a világ egyik legegyszerűbb dolga. Ahogy megfő a krumpli, lényegében készen van a levesünk is. Ráadásul alig kell bele valami, úgyhogy hóvégi ötletnek is tökéletes.

Ha nagymamám gyorsan szeretne egy finom levest készíteni, akkor majdnem mindig krumplilevest dob össze nekünk. Egy kis friss zeller és petrezselyem is megy bele, ráadásul 20 perc alatt készen is van a tökéletes ebéd.

Hússal vagy anélkül

Lehet készíteni húsmentesen, de húsosan is: mi mindig vágunk bele karikákra vágott kolbászt, szerintünk úgy az igazi. De ezt a lépést akár ki is lehet hagyni, és kolbász helyett friss zöldségeket is bele lehet szelni.

krumplileves.jpg

A recept csak irányadó

A hozzávalók mennyiségét szabadon lehet változtatni, ki hogy szereti. Lehet több krumplival, több kolbásszal készíteni, de akár kevesebbel is, csak éppen nem érdemes. Mama az aranyközéputat választja mindig, se nem túl sűrű, se nem túl híg a leves, a mi ízlésünknek éppen így megfelelő. 

 

Fotók: Sági Zsófia/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1314298899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása