20 perces, diétás mac’n’cheese: ress karfiol az alapja

Sági Zsófia 2019. augusztus 1.

Egyik barátnőmmel gyakran küldözgetünk egymásnak főzős videókat, és az egyik alkalommal, amikor éppen gyors recepteket kerestem, bukkantam rá erre a karfiolból készült mac and cheese-re. 

Első látásra szerelem volt, ráadásul tipikusan olyan ételnek tűnt, amit este is meg lehet főzni hullafáradtan, úgyhogy így is lett. Éppen a költözés kellős közepén voltunk, amikor levegőt venni - és enni is - alig van idő, de beugrott ez a recept, úgyhogy azzal a lendülettel neki is álltam. 

karfiolmacandcheese.jpg

Krémes és roppanós találkozása

Mondanom sem kell, a végeredmény elképesztően finom lett: azoknak, akik szeretik a karfiolt és a sajtokat, mindenképpen ki kell próbálniuk, mert a füstös, krémes sajtszósz és a ress, picit roppanós karfiol találkozása fenomenális, főleg egy kis friss petrezselyemmel megszórva.

Se bonyolult technológiát, se extra alapanyagokat nem igényel a recept. Egyedül arra kell figyelni, hogy a sajt tényleg jól megolvadjon, ne legyünk türelmetlenek, mert amikor még nyúlik, akkor nem jó, akkor az igazi, ha krémes és selymes szósz lesz belőle. 

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3414986934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása