Egyik barátnőmmel gyakran küldözgetünk egymásnak főzős videókat, és az egyik alkalommal, amikor éppen gyors recepteket kerestem, bukkantam rá erre a karfiolból készült mac and cheese-re.
Első látásra szerelem volt, ráadásul tipikusan olyan ételnek tűnt, amit este is meg lehet főzni hullafáradtan, úgyhogy így is lett. Éppen a költözés kellős közepén voltunk, amikor levegőt venni - és enni is - alig van idő, de beugrott ez a recept, úgyhogy azzal a lendülettel neki is álltam.
Krémes és roppanós találkozása
Mondanom sem kell, a végeredmény elképesztően finom lett: azoknak, akik szeretik a karfiolt és a sajtokat, mindenképpen ki kell próbálniuk, mert a füstös, krémes sajtszósz és a ress, picit roppanós karfiol találkozása fenomenális, főleg egy kis friss petrezselyemmel megszórva.
Se bonyolult technológiát, se extra alapanyagokat nem igényel a recept. Egyedül arra kell figyelni, hogy a sajt tényleg jól megolvadjon, ne legyünk türelmetlenek, mert amikor még nyúlik, akkor nem jó, akkor az igazi, ha krémes és selymes szósz lesz belőle.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors