Sós, töltött palacsinta: így hasznosítsd újra, ha meguntad édesen

Sági Zsófia 2019. augusztus 1.

A palacsinta tipikusan olyan étel, amit bárhol és bármikor meg bírunk enni, mégis mindig eljön az a pont, amikor már nem kívánjuk az édes ízeket. Szerencsére a palacsintatészta univerzális, tökéletes alapja lehet édes és sós ételeknek egyaránt.

Nekem az egyik kedvenc fogásom a hortobágyi húsos palacsinta, személy szerint jobban szeretem a palacsintatésztát sósan, mint édesen. Nem is volt kérdés, hogy más sós töltelékeket is ki kell próbálnom.

toltottpali.jpg

Együtt sokkal finomabbak

A gomba és a spenót két megosztó alapanyag, mégis olyan jól működnek együtt, olyan tökéletes harmóniában vannak, hogy én is, aki különösebben egyikért sem rajong, nagy élvezettel falatoztam a párosukat. Ráadásul a sós kecskesajt és a friss zöldfűszerek is nagyon jól kiegészítik az ízeket, a gomba pedig le van pirítva, úgyhogy nem lesz gumis az állaga.

Fel lehet turbózni a tésztát is

A palacsinta receptje nem szerepel külön a leírásban, mindenki készítse el a szívének legkedvesebb verziót, de ha esetleg nincsen még bevált alapreceptetek, akkor itt találjátok a miénket. Mivel sós töltelék kerül bele, a tésztával is lehet játszani, fel lehet dobni fűszerekkel, sajtokkal. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7214984874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása