Selymes, mascarponés jégkrém valódi gyümölccsel: a sajttorta fagyasztott verziója

Sági Zsófia 2019. július 31.

Néztünk már vaníliafagylaltot, frozen yogurtot, csupa gyümölcsből készült jégkrémet, de ez most egy egészen különleges verzió, amelynek sokak kedvence, a mascarpone az alapja.

A mascarpone lágy és krémes állagot biztosít, viszont az íze viszonylag semleges, ezért bármilyen gyümölcs jól illik hozzá - ezt szezontól függően változtassuk. Most júliusban szuper hozzá az áfonya, a szeder, de készülhet barackból is, tavasszal pedig eperből és málnából a legfinomabb.

mascarponesjegkrem.jpg

Édes és savanykás

A két fő összetevő, a mascarpone és a gyümölcs mellett még narancs kerül a jégkrémbe. Narancslé- és héj, de ha olyan gyümölcs mellett tesszük le a voksunkat, amihez nem illik, akkor citrommal vagy lime-mal helyettesíthetjük, vagy akár el is hagyhatjuk. 

A technológiája éppen ugyanaz, mint a többi változatnak: mindent összeturmixolunk, formába öntünk és lefagyasztunk. Semmi ördöngösség, semmi macera, éppen csak az alapanyagok különlegesebbek kicsit. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8014981068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása