Holdfényes piknik, újvilági borok és jazz-zene: ezek lesznek a legjobb programok a héten

Sági Zsófia 2019. július 31.

Mindjárt belépünk az utolsó nyári hónapba, itt az augusztus, de ettől nem lett kevesebb gasztroprogram, sőt. Izgalmasabbnál izgalmasabb, hangulatosabbnál hangulatosabb események várják az érdeklődőket. 

Különleges borkóstolók, kertmozi, jazzmuzsika - van, amelyiknek ellen lehet állni? Ha te is úgy gondolod, hogy nem, akkor tekerd végig a programok listáját, egyik jobb lesz, mint a másik.

Ottonel Muskotály Klubkóstoló

Budapest, Borbázis Borkereskedés - augusztus 1. 19:30-21:00

Augusztus 1-én, csütörtök este 19:30-tól száraz Ottonel Muskotályokat kóstolhattok végig egy Klubkóstoló keretében. A Klubkóstolón összejönnek a bor iránt érdeklődők, körbeülnek egy-két asztalt, majd együtt megkóstolnak néhány bort. Mindez nyitvatartási időn kívül történik a borkereskedésben. Itt nincs előadás vagy zene, csak a bor szeretete, és természetesen ki is lehet értékelni a kóstolt borokat, sőt. A Hetedhét Pince, Fáncsi Hegyi Pince, Soma BorpinceGere ZsoltNyolcas és Fia BorházLudányi András PincészeteKoronczai Pince muskotályait lehet kipróbálni. A részvétel regisztrációhoz kötött, díja 2000 forint. Regisztrálni az esemény Facebook-oldalán megadott címen tudtok. 

Emilio Moro Kóstoló

Vino Vastillo Borház - augusztus 1. 17:00-21:00

Csütörtök este megismerkedhettek a Vino Castillo Borház által forgalmazott kitűnő borokkal, szám szerint 8 borkülönlegességet lehet majd megkóstolni. A Borház a spanyolországi történelmi bortermelő területekről származó borokat ismerteti meg a magyar közönséggel, ezek a szőlőfajták ugyanis Magyarországon nem találhatóak meg, így igazi különlegességnek számítanak. A kóstolóra jegyet kell váltani, de ennek díja tartalmazza a borok, az ásványvíz és a tapasok árát is. A férőhelyek száma korlátozott, ezért érdemes az esemény Facebook-oldalán megadott címen előre jelentkezni.  

augprogi2.jpg

Debreceni Bor- és Jazznapok

Debrecen, Nagyerdei Park - augusztus 1-4.

Gasztrojazz várja az érdeklődőket Debrecenben a Békás-tó partján, vagyis a legjobb magyar borok és jazzmuzsika. 80 hazai borászat borkülönlegességeit kóstolhatjuk meg, amely mellé 200 jazzmuzsikus szolgáltatja a zenét. Emellett 40 koncert, 5 programhelyszín és kézműves vásár kápráztatja el a vendégeket, hogy kicsik és nagyok is találjanak kedvükre való programot. A rendezvényre jegyet kell váltani, de a jegy mellé borkóstoló üvegpoharat is kapnak a vendégek, illetve 14 éves kor alatt ingyenes a belépés. A fellépők és a borászatok listáját felsorolni is sok lenne, de mindent megtaláltok az esemény Facebook-oldalán a részletes programmal együtt. 

Laposa Borok x Opera Gin

Badacsonytomaj, Hableány - augusztus 2. 19:00

Augusztus 2-án egy rendhagyó eseményen vehetünk részt, egy estére leköltözhetünk a Balatonra. A Hableányban nyári Opera Gin koktélok, beszélgetés és kellemes zene várja az érdeklődőket. Az eseményen bemutatkozik az Első Magyar Gin Manufaktúra, mely hazánk első olyan szeszfőzdéje, amely kézműves gint gyárt. Terméke az Opera Gin, az ebből készült bor ihlette koktélokat kóstolhatjuk meg, miközben az alapítóval, Dámosy Bálinttal is beszélgethetünk. A részvétel regisztrációhoz kötött, ezt az esemény Facebook-oldalán megadott email-címen tehetitek meg. 

Holdfény Túra és Kertmozi

Badacsonyörs, Folly Arborétum és Borászat - augusztus 3. 21:00-23:59

Romantikus este egy gyönyörű film, holdfény, csillagok és borok társaságában. Este kilenc órától a Szerelmünk lapjai-t vetítik a kertben, utána pedig vezetett sétára indulhatunk a csillagok alatt. A jegyár tartalmazza a mozi és az arborétumi belépő árát is. Az ételekről, italokról magunknak kell gondoskodnunk, de ennél jobb piknikhelyszínt el se lehetne hozzá képzelni. 100 ülőhely biztosított, de pokrócokkal, plédekkel bárhol le lehet heveredni. A belépőjegy pontos árát az esemény Facebook-oldalán találjátok. 

augprogi.jpg

Tekergő KGB BBQ Vacsora

Velence, Tekergő Restaurant - augusztus 7. 19:00-22:00

A Tekergő Restaurant & Motelben nem először forog minden a BBQ körül, de 7-én újra az lesz a vacsora fő témája. Mivel nagy az érdeklődés, a részvétel regisztrációhoz kötött, ugyanis a résztvevők száma, pontosabban az asztalok száma korlátozott. Az ár attól függ, milyen tálat választunk magunknak: ez lehet sertés-, marha- vagy vegyes tál, ezek 3-4-5 húsételt foglalnak magukban, melyek mellé változatos köreteket választhatunk és egy előételt is kapunk. Az árakról érdeklődni és időpontot foglalni az esemény Facebook-oldalán tudtok. 

Újvilági Izgalmak

Budapest, Palack - augusztus 7. 19:00

Minden szerdán tematikus teszt van a Palackban, ahol 5 bort lehet végigkóstolni. Ezen a szerdán a külföldi kínálaton belül is az újvilági borok kerültek fókuszba: mit tud Új-Zéland, Dél-Afrika, Dél-Amerika és az USA. Klasszikus helyi jegyekkel megáldott Sauvignon Blanc, tradicionális pezsgő, vajas Chardonnay, Argentína zászlós szőlőfajtája és harmonikusan rétegzett, de mégis jó ivású vörös a végén - ezeket lehet majd kipróbálni. A borokat be is mutatják részletesen, de vakkóstoláson is részt vehetünk, ha teljesen objektíven szeretnénk pontozni. Minden héten van egy nyertes bor, amely a hónapban kedvezményesen vihető haza. A borok listáját és a jegyárat az esemény Facebook-oldalán találjátok.

Fotók: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3414986406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása