Egészséges, házi jégkrém csak gyümölcsből - Minimális benne a hozzáadott cukor

Ács Bori 2019. július 19.

A nyári szüneti etetés mélypontja egyértelműen az elkerülhetetlen jégkrémezés. A fagyik zöme is cukor- és adalékanyagbomba, de a jégkrémek még nagyobb szülői bűntudatot okoznak, ezért ha csak lehet, elkerülöm a hűtőládás csapdákat. 

Mostanában nagy nehezen bele lehet botlani egészségesebb jégkrém-alternatívákba, amik csak gyümölcsből vagy gyümölcsből és cukorból készülnek, de ezek nagyon ritkák és rettenetesen drágák. Mivel szerencsére a gyerekek ezt a műfajt is megszerették és nem ragaszkodnak a bolti változatokhoz, itthon is turmixolunk jégkrémeket gyümölcsből, olyanból, amilyen éppen van. 

barijegkrem.jpg

Csupa gyümölcsből készül

Ezekhez a jégkrémekhez tényleg nem kell más, csak gyümölcs meg egy kis cukor és citrom- vagy limelé. Mivel azonban az alapverzió nagyon hamar és könnyen válik keménnyé és szilánkossá, egyetlen nem túl bonyolult extra lépést beiktattam az állag javításának érdekében.

jegkrem-gyumolcs_1.jpg

Így lesz jobb az állaga

Ez a segédeszköz a cukorszirup, amit nem igazán bonyolult elkészíteni, de sokkal jobb lesz vele a jégkrém állaga. 

Ha nincs ilyen cuki jégkrémkészítő formánk otthon, az sem baj, elég egy joghurtos doboz és egy spatula, de egy kisebbfajta csésze, pohár, sőt, a muffinforma is remekül működik. 

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr914915778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása