Tuti tippek a guacamole megbarnulása ellen: több napig zöld marad

Szász Eszter 2019. július 17.

Biztos ti is sokszor jártatok úgy, hogy készítettetek egy isteni guacamolét vagyis avokádókrémet, és mire a vendégek megérkeztek, a gyönyörű zöldes krém csúnyán megbarnult, és már nem volt gusztusotok megkínálni vele a barátokat.

A guacamole legnagyobb ellensége a levegő. Amikor az oxigén találkozik az avokádóval, az abban a pillanatban oxidálódik és elszíneződik, vagyis megbarnul. Ezért mindenképpen meg kell akadályozni, hogy a krém oxigénnel érintkezzen. Íme néhány tipp, hogyan kerülhetjük el, hogy a guacamole megbarnuljon, és akár több napig is megőrizze szép zöld színét.

A tuti tippek

Az avokádó héja

  • Tartsuk a guacamolét az avokádó héjában. Az ok ugyan nem bizonyított tudományosan, de ha az eredeti csomagolásban, vagyis a zöldség héjában tarjuk a krémet, akkor az nem barnul meg. Hogy még biztosabbak legyünk, takarjuk le egy műanyag edénnyel is.
  • Finoman hámozzuk meg az avokádót, és a héjával fedjük be a krémet. Ez megakadályozza, hogy levegő érje a guacamolét, így a barnulást is.

guacamole.jpg

Nejlon és víz

  • Nagyon szorosan tekerjük az edényt nejlonba. Úgy tűnik, ez az egyik legjobb módszer arra, hogy a levegő ne jusson be az edénybe. Először a tetejével kezdjük, majd úgy tekerjük jó szorosan körbe.
  • Öntsünk egy kis vizet a guacamole tetejére. Elsőre bizarrul hangozhat, de a vékony réteg víz bizony tökéletesen megvédi a barnulástól. Attól sem kell félni, hogy a víz belefolyik a krémbe, mert nem hígítja azt. Ez a módszer két napig biztosan megőrzi a guacamole frissességét. Amikor hűtőbe tesszük, mindig fedjük le az avokádókrémet.

Miért a víz a legjobb módszer a guacamole frissen tartására?

A többi módszerrel ellentétben a víz teljesen szigetel, így a guacamole több napig is megőrzi a minőségét. Egyébként a barna avokádótól sem lesz semmi bajunk, csak esztétikailag nyilván szebb, ha zölden esszük.

Nektek van tuti tippetek?

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7314932948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása