Bár sokan azt gondolják, hogy a forró cobbler egy igazi téli édesség, szezonális gyümölcsökből, vaníliafagyival kínálva nyáron is megállja a helyét.
A cobbler hatalmas előnye, hogy elképesztően könnyen és gyorsan összeállítható. A töltelékhez és a tésztához is csak össze kell keverni a hozzávalókat, majd egymásra halmozni őket.
Nagyobb darabokban kerül rá a tészta
A cobbler nem azonos a crumble-lal, ugyanis utóbbi a morzsás változat, ennek viszont a tésztájába egy kis víz is kerül, ettől összeáll az alap, nagyobb darabokban kerül a tészta a töltelékre. Talán nem lesz olyan ropogós, mint a morzsa, viszont sokkal látványosabb és finomabb lesz a tészta.
Variálható alaprecept
A cobblerben az a szuper, hogy könnyedén variálható az alaprecept. Évszaktól függően változtathatjuk a gyümölcsöket és a fűszereket, télen lehet almával és fahéjjal készíteni, nyáron a barack mellett készülhet eperrel, málnával, áfonyával, fahéj helyett akár vaníliával.
Fotó: Getty Images