Könnyű, gyümölcsös tejpite, ami olyan lágy, hogy csak kanalazni lehet

Ács Bori 2019. július 11.

Palacsintát mindenki tud sütni, vagy ha mégsem, hát a tésztáját biztosan be tudja keverni. Ennek a süteménynek pedig tulajdonképpen egy ilyesmi keverék a tésztája, és a nyár legtöbb gyümölcsével el lehet készíteni. 

Eredetileg ennek a francia édességnek a cseresznye az alapja. Csakhogy sajnos nálunk nem kapható, vagy csak nagyon ritkán érhető el az a fajtájú sötét, fekete, mézédes cseresznye, amiből készülnie kellene ennek a desszertnek.

Helyettesíthető persze meggyel vagy sok minden mással is, de nekem a legjobban sárgabarackkal jön be, mert a barack éppen csak egy egészen picit ereszt a levéből, ami átfolyik a tésztába, de a gyümölcs húsa máskülönben ép marad, csak még édesebb lesz.

Kanalazós desszert

Mivel egy lágy, folyékony tésztájú sütemény ez, amiben több a gyümölcs, mint a tészta, ezért inkább a kanalazós desszert kategóriájába hajlik, de ez nem hiszem, hogy bárkit zavarna. Aki mégis egy jobban kockázható élményre vágyik, növelheti a liszt mennyiségét valamennyivel, de nagyon nem érdemes, mert a lényeg vész el. 

clafoutis_1.jpg

Villámgyorsan készen van

Ez az egyik leggyorsabban elkészíthető nyári sütemény, ráadásul csak egyetlenegy keverőtálat koszolunk össze az elkészítése közben. Simán bevethető utolsó pillanatokban kialakuló bulik és vendégségek esetén is. 

Az elkészítésekor egyetlen dologra kell odafigyelni, hogy a tészta valóban csomómentes legyen. Ehhez a nagyon profik és maximalisták szűrőn is átereszthetik a masszát. 

Fotók: Ács Bori/ Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr814930486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása