Citromkrémleves: savanykás, hűsítő finomság a kánikulában

Szász Eszter 2019. július 3.

Amikor hazamegyek a munkából, legkevésbé sem kívánom bekapcsolni a tűzhelyet. Egyáltalán nem szeretnék főzni, de azt hiszem, ezzel nem vagyok egyedül. Inkább kimennék a szabadba, vagy csak feküdnék a lakásban. De enni kell, még ha nem is mindig kívánja a gyomrunk az ételt. 

Ilyenkor kezdek el gondolkozni gyorsan és könnyen elkészíthető ételeken, amelyek lehetőleg semennyi vagy minimális főzési időt igényelnek. Mert enni azért kell. Nyáron készítünk legtöbbször hideg leveseket, salátákat. Annyiféle gyümölcs van ilyenkor a piacon, és mindegyikből isteni levesek készülhetnek, amelyek desszertként is megállják a helyüket. 

citromkremleves.jpg

Laktató limonádé

Én ebben a kánikulában leginkább folyadékot kívánok, valami olyat, ami azért minimálisan ízesített, de nem csupa cukor. Nyáron az egyik legjobb dolog a jéghideg limonádé sok-sok citrommal. Limonádéval persze nem lakok jól, de a citromból remek hűsítő levest lehet készíteni. 

Mi legyen a tojásfehérjével?

A leveshez - a madártejhez hasonlóan - remekül passzol a tojásfehérjéből felvert habgaluska. Tehát, ha nem szeretnénk, hogy kárba vesszen a fehérje, készítsünk belőle habot, vagy tegyük félre süteményekhez. Fogyaszthatjuk desszertként, de önálló fogásként is megállja a helyét, főleg ebben a kánikulában. 

 Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4414912876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása