A spanyolok omlettje nem mindennapi: így készül a krumplis változat

Sági Zsófia 2019. június 27.

Nagy világutazó vagyok, ha van rá lehetőségem, szeretek új országokat, kultúrákat megismerni és persze az ételeiket kipróbálni. Idén Spanyolországba utaztam, ahol - amellett, hogy bejártuk az országot - mindent végigettünk.

Az egyik nagy kedvencem a spanyol omlett volt, ezt többféleképpen, több helyen is kipróbáltuk. Kezdetben nem is tudtuk, hogy mi az, ugyanis tortilla néven volt feltüntetve az étlapokon. Elkezdtünk agyalni, hogy vajon mi az a spanyol tortilla? És hogyan lehet benne tojás? Végül arra jutottunk, hogy mindegy is, kipróbáljuk.

krumplisomlett.jpg

Nem az a tortilla volt, mint amire számítottunk, de egyáltalán nem bántuk, sőt. A spanyol omlett tojásból, krumpliból és hagymából áll, utóbbiakat olívaolajban sütik puhára. Az első helyen, ahol ettünk belőle, teljesen át volt sütve a tojás és a fő alapanyagokon kívül nem került bele más. A második helyen volt benne sonka is, ráadásul a közepe folyósra volt hagyva - megmondom őszintén, nálam utóbbi vitte a prímet.

Az olívaolaj-kérdés

Első olvasásra soknak tűnhet az olívaolaj, de a spanyolok mindent azzal készítenek, legyen szó dinsztelésről, hússütésről, panírozott falatkákról. Természetesen, ne az extra szüzet használjuk el erre a célra, bármilyen másik olívaolaj megfelelő lesz.

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3414910912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása