Habkönnyű Oreo-torta mascarponés, görög joghurtos krémmel

Szász Eszter 2019. június 27.

Amikor az Oreo-őrület hozzánk is begyűrűzött, csak idő kérdése volt, hogy milyen édességek fognak készülni ebből a vaníliás-tejes töltelékes csokis kekszből. Nem tévedtem, hamarosan születésnapokon, gyerekzsúrokon találkoztam az Oreo-tortával, amely mindenkinél óriási sikert aratott. 

Az Oreo-torta tulajdonképpen egy kekszes sajttorta. Ez a nagyon sötét színű keksz hófehér krémben mutat jól, ezért a krém mascarponével készül egy kis görög joghurttal finomítva. A fiam mostanában állandóan görög joghurtot szeretne enni, úgyhogy mindig van otthon belőle.   

oreo_torta.jpg

Nem kell porrá őrölni a kekszet

Az Oreo-torta alapja teljesen ugyanaz, mint a sima sajttortának: vagyis összetört keksz olvasztott vajjal elkeverve, csak éppen Oreóból. A kekszet ne törjük túlságosan apróra, mert nagyobb darabokban szebben mutat.

Készítsük el egy nappal korábban

Az Oreo-torta nyáron különösen praktikus, hiszen még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá. Érdemes azonban egy nappal előbb elkészíteni, hogy legyen ideje a hűtőben pihenni, szépen összeállni. Ez a torta Oreo-függőknek kötelező, de azoknak is érdemes megkóstolniuk, akik eddig azt gondolták, hogy tudnak élni nélküle.

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4914901714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása