Meggylikőr házilag: édes, gyümölcsös nyári ital

Sági Zsófia 2019. június 21.

Nyáron nem vágyunk az erős, tömény alkoholokra, viszont annál inkább kívánjuk a könnyed, gyümölcsös likőröket, főleg, ha azok szezonális gyümölcsből készülnek. 

A meggylikőr receptjét egy nagyon kedves családi barátunktól kaptam meg, aki évek óta készíti nekünk ezt a finom italt, amely sikere töretlen, mindenki nagy kedvence. 

Semleges ízű pálinka vagy tiszta szesz

A likőr alapját a pálinka adja, de fontos, hogy semleges ízű legyen, ne domináljon benne a gyümölcs. A törköly, az alma vagy a körte a legjobb választás, körülbelül 42 fokos alkoholt használjunk. Lecserélhetjük tiszta szeszre is, de az erősebb, abból kevesebbet tegyünk bele.

meggylikor.jpg

Minél több ideig és minél melegebb helyen áll, annál jobb

A likőr sikere az időn és az időjáráson múlik. Körülbelül 1 hétig kell a napon érlelni az italt - ha jó az idő és sok napsütés éri, de rosszabb, borúsabb időben több ideig is eltarthat. Az üveget minden nap rázogassuk meg, hogy a meggy, a cukor és az alkohol jól elvegyüljön. 

Mi nem szoktuk túl töményre készíteni a likőrt, de aki erősebben szereti, az utólag is tehet még bele pálinkát vagy rumot. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5814899728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása