Bár a paradicsomleveseknek se szeri, se száma, annyira különleges ez a verzió, hogy mindenképpen érdemes adni neki egy esélyt. Pirított zöldségekből készül, amitől intenzívebb és sokkal finomabb lesz az íze.
Elképesztő ez a leves, de tényleg. Szerelem volt első olvasásra, amikor rátaláltam egy angol gasztroblogon. Tudtam, hogy ezt azonnal el kell készítenem, nincs mese, ez lesz az eddigi legjobb paradicsomleves, amit életemben ettem.
Minden le van pirítva
Az hagyján, hogy a paradicsom le van pirítva, sok ilyen recept van. Viszont ebben nemcsak a főszereplő, hanem a vöröshagyma és a fokhagyma is a sütőbe kerül, a fokhagymából egy egész fej sül alufóliában. Ettől sokkal intenzívebb lesz a zöldségek íze, enyhén füstös, édeskés aromát kapnak. Ráadásul a sütés közben kifolyt levük sem veszik kárba, azok is a levest dúsítják.
Az olasz ízek szerelmeseinek
A leves többi részéről az alaplé és a paradicsomlé gondoskodik. A receptből semmi nincs kispórolva, zöldségekből és zöldfűszerekből is van benne bőven: 1,5 kg paradicsomhoz 70 gramm friss bazsalikomlevél kerül, úgyhogy az olasz ízek szerelmesei is elégedettek lehetnek.
Fotó: Getty Images