Könnyű, habos málnás mousse: egy falat mennyország

Sági Zsófia 2019. június 12.

A habkönnyű mousse-ok amúgy is nagy kedvenceim, de bogyós gyümölcsökből különösen szeretem őket. Málnából, eperből, szederből, áfonyából, mindből isteni finom. 

Nyáron az ember nem kíván nehéz, krémes, tömör édességeket, sokkal inkább hideg, könnyű habokat, frissítő pohárkrémeket enne. A mousse ennek a kritériumnak bőven eleget tesz, ráadásul gyorsan készül, és a tűzhely mellett is csak 10 percet kell állni. 

malnamousse.jpg

A céklalé csodákra képes

Bár sok málna kerül a krémbe, mellé betársul egy nagy adag habtejszín is, úgyhogy nem lesz olyan intenzív pink színe a végeredménynek, inkább halvány púderrózsaszínt kapunk. Ha szeretnénk látványosabbra készíteni, esetleg céklalével lehet színesebbé varázsolni.

Fagyasztott gyümölcsből is készülhet a desszert, de akkor olvasszuk ki és csöpögtessük le a bogyós gyümölcsöket időben, hogy ne kerüljön plusz folyadék a mousse-ba. 

Mire kell figyelni?

Két dologra. Az egyik, hogy a zselatint ne melegítsük túl, ne forraljuk, alacsony lángon főzzük addig, amíg folyékony nem lesz. Ha felforraljuk, akkor elveszíti szilárdító hatását. A másik, hogy a málnaszószt hagyjuk kihűlni, mielőtt a felvert tejszínhez keverjük, különben a hab összeesik. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9314881310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása