A legszuperebb reggeli turmix, ami után nem leszünk éhesek

P. Szabó Fruzsi 2019. június 11.

A reggeli kulcsfontosságú, az étkezések talán legfontosabbika. Nem mindegy ugyanis, hogyan és mivel indítjuk a napot, de persze ízlések és pofonok. Van, aki sós ételeket kíván ilyenkor, van, aki az édeset. Bizonyára olyanok is akadnak, akik nem szeretnek és éppen ezért egyáltalán nem szoktak reggelizni.

Én a reggelizők csoportjába tartozom. Ősszel és télen általában tartalmas kásákat készítek, hétvégenként pedig tojást sütök, mert a férjem mindig azt rendeli.

De itt a nyár, és ilyenkor már nem kívánja az ember se a kását, se a szalonnás tojást. Jólesik valami friss, gyümölcsös. Nem árt az sem, ha gyorsan megvan, egy rohanós hétköznapon az a lényeg, hogy ne üres gyomorral induljunk útnak.

reggeliturmix3.gif

Turmix, turmix, turmix

A turmix - vagy ahogy manapság nevezik, smoothie - remek választás. De csak akkor, ha kellőképpen tartalmasra sikeredik. Másképp ott vagyunk, ahol a part szakad, még el sem értük a közeli buszmegállót és máris korog a gyomrunk, és másra se tudunk gondolni, mint a kis kézműves pékségben vett friss pékárura és mandulahabos tejes kávéra. A péksüti azonban alattomos dolog, gyorsan felkúszik deréktájra, és ott aztán jól megveti a lábát. Hogy ez ne történhessen meg, turbózzuk fel a rohanós reggeli turmixot, amivel aztán kibírjuk legalább a tízóraiig.

Fotó: Pataki-Szabó Fruzsi/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6314877966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása