A rántott csirkét nem lehet megunni, főleg, ha még töltve is van valamivel. Persze nem mindegy, mivel, ugyanis itthon sokszor úgy próbálják meg leplezni a hús szárazságát, hogy megtöltik.
A sajttal-sonkával és egyebekkel töltött húsokat nem szeretem, de van egy, amit annál inkább. A kijevi csirkemell nem más, mint vajjal és finom zöldfűszerekkel töltött csirkehús ropogós panírba forgatva. Sajnos, nagyon sok helyen sajtot is tesznek a csirkébe, pedig az eredeti receptben kizárólag vaj szerepel, amelyet zöldfűszerrel kell kikeverni. A legnagyobb kihívás az, hogy a vaj ne folyjon ki sütés közben.
Története
Lehet, hogy azt gondoljuk, de egyáltalán nem biztos, hogy a kijevi csirkemell ukrán eredetű, ugyanis az oroszok és a franciák is azt állítják, hogy náluk készítették először.
A fűszeres vajjal töltött rántott húst először egy chicagói étterem étlapján említették 1937-ben. A második világháború után a kijevi csirkemell a szovjet vendéglátás alapfogása lett, nem volt olyan állami étterem, amelynek az étlapján ne szerepelt volna. Valamikor ebben az időszakban jutott el Magyarországra is, és nagyon hamar népszerű fogás lett, olyannyira, hogy elkezdték mirelit változatban is gyártani.
Fotó: Getty Images