Fehér BBQ szósz, avagy Alabama – Grillhúsok ínycsiklandó kísérője

Sági Zsófia 2019. június 9.

Az Alabama-szósznak több mint húszféle változatát olvastam már, tényleg nincsen egységes receptje, de talán nem is baj - így szabadon lehet variálni az alapanyagokat, majd eldönteni, melyik a szívünknek legkedvesebb verzió. 

Számomra a lent olvasható recept az abszolút nyerő: majonéz, mustár, torma és fűszerek alkotják. Végtelenül egyszerű, mégis nagyszerű szósz, amely mindenhez jól passzol.

alabama.jpg

Felhasználása

Alapvetően grillezés közben használják, a sütés vége előtti percekben kenik a húsra. Azonban, ha mégsem így fogyasztanánk, akkor mártogatósnak is tökéletes, a meggrillezett részeket tunkoljuk a fehér szószba. Halak, sült húsok mellé is jó választás, sőt, salátadresszingként is felhasználható.

Tudom, hogy mindig ismétlem magam, de majonézből tényleg érdemes házit használni, illetve, ha mártogatósnak készítenénk és könnyedebbre szeretnénk, akkor helyettesítsük a majonéz felét görög joghurttal. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8714876016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása