Selymes cukkinikrémleves: mutatós fogás 15 perc alatt

P. Szabó Fruzsi 2019. június 7.

Ez a pompás krémleves nem csak isteni finom és mutatós, de pofonegyszerű elkészíteni is. Nem kell hozzá más, csak egy szép, termetes cukkini, pár szem krumpli, hagyma és egy kevés natúr joghurt. Na és persze egy kis kreativitás a végső díszítő munkálatok során.

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem a cukkiniről mindig a nyár jut eszembe. A sógornőm, aki maga termeli a kertjében a csodaszép biocukkinit, mindig gondol rám ilyenkor, mert tudja, hogy mennyire szeretem.

Nem csak finom, egészséges is

A cukkini remek alapanyag. Tele van vitaminnal, található benne például A-, B1-, B2-, B6- és C-vitamin, valamint kálium, foszfor, kalcium, magnézium és cink. Ráadásul alig van benne kalória, így diétázók, fogyókúrázók számára is ideális választás. Tartalmaz viszont jó sok vizet - 90 %-ban abból áll -, úgyhogy kiválóan hidratál, remek vízhajtó és emésztést serkentő hatású. 

cukkinileves3.gif

Ezerféleképpen felhasználható

Elképesztően sokoldalú. Főzhetjük, párolhatjuk, készülhet belőle leves vagy főzelék, de szabadtéri grillezéskor is remek választás. Csőben sütve is finom, de kerülhet quiche-be, reszelve akár süteménybe, fasírtba vagy palacsintatésztába, de készülhet belőle hummusz vagy - a mostanában egyre divatosabb - cukkinitészta, mely megszólalásig hasonlít az igazi tésztára, de jóval diétásabb annál.

Egy szó mint száz, a cukkini finom, egészséges, most indul a szezonja, szóval tessék fogyasztani. Kezdetnek itt egy egyszerű, de ízletes krémleves.

Fotó: Pataki-Szabó Fruzsi/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6114863252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása