Spárgás, sült koktélparadicsomos kuszkuszsaláta: laktató főételnek is beillik

Szász Eszter 2019. május 30.

Sokat gondolkoztam azon, hogy számomra mit jelent az egészségtudatosság. Kalóriaszámlálást biztosan nem, abba belebolondulnék. Ahhoz túlságosan szeretek enni, hogy bizonyos ételeket tudatosan megvonjak magamtól. 

Amíg az embert valamilyen betegség nem kényszeríti rá, addig nehezebben veszi rá magát, hogy a jól bevált étrendjét átalakítsa. Sajnos, sokan már csak az utolsó pillanatban jönnek rá, hogy az egészségüket kockáztatják, ha nem változtatnak.

kuszkuszsalata.jpg

Iklódi Dóra: Cukormentes örömök című szakácskönyve - amiből ezt a salátareceptet készítettem - pontosan azért készült, mert az íróját inzulinrezisztenciával és PCOS-sel diagnosztizálták. Ennek ellenére a könyv nem drasztikus diétás recepteket mutat be, hanem a mindennapokba beépíthető fogásokkal segít könnyebbé és tudatosabbá tenni mindenki számára az életmódváltást. 

Szezonális salátarecept

A saláták mindig jó alternatívát jelentenek, ha egészséges étkezésről van szó. Nagy előnyük, hogy gyorsan elkészülnek és jól variálhatók. Érdemes idényzöldségekből dolgozni, ez a recept egy spárgás változat, amelyet a kuszkusz tesz laktatóbbá. Melegen fogyasztva jönnek ki igazán az ízei, érdemes azonnal nekilátni.

A spárga a zöldségek királya, amikor szezonja van, érdemes minél többet fogyasztani belőle. Többek között C- és E-vitaminban gazdag, valamint vízhajtó hatású, így megőrzi a keringési rendszer egészségét. Ráadásul roppant egyszerű elkészíteni, már akkor is tökéletes, ha egy kis olajon megfuttatjuk. Ebben a receptben pont ez történik vele, csak koktélparadicsom is kerül mellé.

 Fotó: Szász Eszter/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2214773322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása