Ékszerezd fel a rizst! A legszebb ételnév egy variálható alapreceptet rejt

Ács Bori 2019. május 25.

A "jeweled rice", magyarul felékszerezett rizs a legszebb és legkifejezőbb ételnév, ráadásul egy olyan technológiát takar, ami nem csak praktikus, de a végtelenségig variálható is.

Nincs szomorúbb dolog a hagyományos rizsköretnél, én legalábbis gyakran sírnivalóan sivár dolognak érzem. Ezért nagy barátaim a közel-keleti rizsvariációk, amikor a rizst csak félig főzik meg, aztán egy vajas, fűszeres, ezzel-azzal ízesített alapon, párolva fejezik be az elkészítését. Így a fűszerek, zöldségek, gyümölcsök mind rengeteg ízt adnak át a rizsnek, ami aztán annyira jó lesz, hogy szinte túlnő a köret kategóriáján.

Az "ékszerek" lehetnek a fűszereken túl aszalt gyümölcsök, gyümölcshéj, magvak, zöldfűszerek vagy mindezek együtt, mint az alábbi receptben, ahol mazsola, aszalt barack, kurkuma, fahéj és hagyma is gazdagítja a rizst.

jeweled_rice2.jpg

Csak jó minőségű rizsből érdemes nekiállni ennek a műveletnek, az alsóbb kategóriák nem igazán képesek kiadni ennek a technológiának a lényegét, nagyon megéri belefektetni azt a pici pluszt.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3114741483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása