Szilvalekváros gombóc, amihez nem kell nagymamának lenni

Ács Bori 2019. május 22.

Nálunk is eljött az az időszak, amikor reggelől estig Padlást kell hallgatni, megy reggeli és vacsora közben, az úton mindenhová, sőt, már az se baj, ha nem megy, mert akkor is azt énekelik a gyerekek.

Mindenki tudja, akinek már volt szerencséje rongyosra hallgatni a Padlás dalait, hogy amikor ezredik alkalommal hangzik el a szilvás gombóc, óuóuóuóu, megkóstolható... akkor törvényszerűen szilvás gombócért kezdik el nyaggatni a gyerekei az embert, és ez így történt nálunk is.

Mivel szerintem szilvás gombócot gyártani, krumplis tésztát gyúrni, formázni öröm, és amúgy is rengeteg szilvalekvár van még a kamrában, nyilván neki is álltunk.

A krumplis tészta előnyei

A krumplis tészta elkészítése egyáltalán nem nehéz, nem kell pihentetni vagy keleszteni, az egyetlen bonyodalom benne a krumpli megfőzése, megpucolása és áttörése, de ez is inkább munka, mint művészet.

szilvas-gomboc2.jpg

Szilvás gombócot csinálni igazi idegnyugtató, terápiás tevékenység vasárnap délutánra, viszont csak nagy mennyiségben éri meg csinálni. A rengeteg gombóchoz aztán érdemes áthívni a barátokat, vagy ha nem, betenni őket a fagyasztóba, és ínséges időkben párperces uzsonnát varázsolni belőlük.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2014735955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása