Minden egyes citromos sütemény után rájövök, hogy még mindig van hova fokozni az élvezeteket, attól függően, hogy milyen állagú és fajtájú süteménybe kerül a citrom, mindig kicsit más lesz a végeredmény.
A szeretett, savanykás gyümölcs krém, pontosabban curd formájában kerül a tartba, de nem csak maga a töltelék, a tészta is elképesztően finom.
A szép tészta trükkje
Nem mondom, hogy egyszerű és gyors az elkészítése, a tésztára időt kell szánni, de a legtöbb ideig igazából a pihentetés tart. A megformázott tartot azért kell hűtőbe tenni a formával együtt is, mert ha hideg a tészta, akkor nem fog sütés közben összemenni, szépen megőrzi majd a formáját.
A tészta és a krém is eláll
A begyúrt, folpackba csomagolt tészta 3 napig eláll a hűtőben, fagyasztóban akár egy hónapig is, úgyhogy jó előre elkészíthetjük. A krémet légmentesen zárt edényben 1 hétig tárolhatjuk a hűtőben, fagyasztóban pedig két hónapig. Felhasználás előtt vegyük ki őket a fagyóból, tegyük egy éjszakára a hűtőbe, hogy másnapra kiolvadjanak.
A tészta és a krém is univerzális
A tart tésztáját bármilyen ízesítésű édes krémhez elkészíthetjük, bármit tölthetünk bele, tökéletes alaprecept. Ugyanígy a citrom-curd is: ehetjük magában, kekszek mellé, tehetjük süteményekbe, de ajándékba is adhatjuk.
Fotó: Getty Images