Különleges citrom-tart: omlós linzertészta, savanykás citromkrém

Sági Zsófia 2019. május 11.

Minden egyes citromos sütemény után rájövök, hogy még mindig van hova fokozni az élvezeteket, attól függően, hogy milyen állagú és fajtájú süteménybe kerül a citrom, mindig kicsit más lesz a végeredmény. 

A szeretett, savanykás gyümölcs krém, pontosabban curd formájában kerül a tartba, de nem csak maga a töltelék, a tészta is elképesztően finom.

lemontart.jpg

A szép tészta trükkje

Nem mondom, hogy egyszerű és gyors az elkészítése, a tésztára időt kell szánni, de a legtöbb ideig igazából a pihentetés tart. A megformázott tartot azért kell hűtőbe tenni a formával együtt is, mert ha hideg a tészta, akkor nem fog sütés közben összemenni, szépen megőrzi majd a formáját. 

A tészta és a krém is eláll

A begyúrt, folpackba csomagolt tészta 3 napig eláll a hűtőben, fagyasztóban akár egy hónapig is, úgyhogy jó előre elkészíthetjük. A krémet légmentesen zárt edényben 1 hétig tárolhatjuk a hűtőben, fagyasztóban pedig két hónapig. Felhasználás előtt vegyük ki őket a fagyóból, tegyük egy éjszakára a hűtőbe, hogy másnapra kiolvadjanak. 

A tészta és a krém is univerzális

A tart tésztáját bármilyen ízesítésű édes krémhez elkészíthetjük, bármit tölthetünk bele, tökéletes alaprecept. Ugyanígy a citrom-curd is: ehetjük magában, kekszek mellé, tehetjük süteményekbe, de ajándékba is adhatjuk.  

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7014760196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása