Minden gyereknek vannak korszakai: a tésztás, a húsos, a csak felvágottas és a csak kenyeres, a joghurtos, a banános és így tovább. Ilyenkor az anyukák bepánikolnak, hogy a gyerek egyoldalúan táplálkozik, jaj, tenni kell valamit.
És ilyenkor jönnek a trükkök és praktikák, a csukd be szemed, nyisd ki szád, meg a mesék. De nem mindig működnek. A húsmentes, hústagadó korszakokban viszont tuti működő recept a golyó, minden ami golyó, csúszik, csak legyen kicsi és sima, egyenletes állagú.
Sima állagú hússal dolgozzunk
Amikor a húst utálják meg, amögött általában valamilyen traumatikus óvodai mócsingélmény áll, ezért kell a lehető legsimább állaggal dolgozni.
A piacon elsőre elég furcsán néztek rám, amiért darált csirkehúst kértem, az első hentes nem is volt hajlandó tenni érte, de a legsimább állagú húsgolyóhoz erre van szükség, még akkor is, ha tudom, hogy a legjobb fasírt nem abból készül. A citromtól friss és nyárias lesz a golyó, de ez a kiegészítés simán el is hagyható belőle, vagy kiegészíthető zöldfűszerekkel, pirospaprikával, gyömbérrel, kurkumával, bármivel.
Fotók: Ács Bori/Sóbors