A piskótatekercs nagy klasszikus, sokak kedvence. Mi általában valamilyen gyümölcslekvárral kenjük meg a puha piskótalapot, de ebbe a verzióba tejszínhab és friss eperdarabok is kerülnek.
Ha eperszezon, akkor sütemények, és ha sütemények, akkor piskótatekercs. Egyszerű és gyors az összeállítása, és a tészta sütése is maximum 10 percig tart.
Mi a csavar a süteményben?
Hát éppen a csavar, vagyis a piskótalap feltekerése. Csak melegen lehet formázni a tésztát, utána már törni fog. Amint kikerül a sütőből, rá kell borítani egy konyharuhára. Ezt úgy tehetjük meg a legkönnyebben, hogy körbevágjuk a tepsiben a piskóta széleit, leborítjuk fejjel lefelé a tepsit, és remélhetőleg kiesik belőle egyben és szépen a tészta.
Fontos, hogy a konyharuhával együtt kell feltekerni a piskótalapot. Az hagyján, hogy nem ég meg a kezünk, de az anyag abban is segít, hogy a piskóta ne ragadjon össze, ne tapadjon magához. Lehetőleg ne túlöblítőzött konhyaruhával tekerjük fel, mert annak könnyen átveheti az aromáját. Ha kihűlt, óvatosan tekerjük ki, vegyük le a konyharuháról, onnantól már nem lesz gond a formázással.
Fotó: Getty Images