Villámgyors eperlekváros-tejszínes piskótatekercs – Ne sajnáljuk belőle az epret

Sági Zsófia 2019. május 7.

A piskótatekercs nagy klasszikus, sokak kedvence. Mi általában valamilyen gyümölcslekvárral kenjük meg a puha piskótalapot, de ebbe a verzióba tejszínhab és friss eperdarabok is kerülnek.

Ha eperszezon, akkor sütemények, és ha sütemények, akkor piskótatekercs. Egyszerű és gyors az összeállítása, és a tészta sütése is maximum 10 percig tart.

eprespiskotateki.jpg

Mi a csavar a süteményben?

Hát éppen a csavar, vagyis a piskótalap feltekerése. Csak melegen lehet formázni a tésztát, utána már törni fog. Amint kikerül a sütőből, rá kell borítani egy konyharuhára. Ezt úgy tehetjük meg a legkönnyebben, hogy körbevágjuk a tepsiben a piskóta széleit, leborítjuk fejjel lefelé a tepsit, és remélhetőleg kiesik belőle egyben és szépen a tészta. 

Fontos, hogy a konyharuhával együtt kell feltekerni a piskótalapot. Az hagyján, hogy nem ég meg a kezünk, de az anyag abban is segít, hogy a piskóta ne ragadjon össze, ne tapadjon magához. Lehetőleg ne túlöblítőzött konhyaruhával tekerjük fel, mert annak könnyen átveheti az aromáját. Ha kihűlt, óvatosan tekerjük ki, vegyük le a konyharuháról, onnantól már nem lesz gond a formázással.

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4014795214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása